
BAHAN-BAHAN
100g tepug gandum
200ml susu/santan + pewarna kuning
1 biji telur
garam
INTI:
50g udang hidup/daging cincang
1 ulas bawang merah
½ ulas bawang putih
1 camt rempah kari daging-jadikan pes
sehiris halia
1 camb minyak
HIASAN:
½ cili masak-dadu halus
1 helai daun bawang-mayang halus
CARA
1. Sediakan batter dengan mengadun telur,santan./susu,pewarna kuning dan garam.
2. Rehatkan sebentar.
3. Panaskan minyak,tumis bawang merah+bawang putih serta masukkan rempah kari,kacau hingga garing.
4. Masukkan daging,garam,gula,sesuaikan rasa.Masak hingga kering dan angkat.
5. Panaskan acuan atas dapur,lenserkan lemak,masukkan batter dalam acuan.
6. Masukkan inti dan hiasan di atasnya.
7. Angkat apabila masak.
No comments:
Post a Comment