Seawal jam 5.00 pagi aku dah bangun untuk menyiapkan 100 pcs karipap pusing...santapan di raja...Intinya aku dah buat semalam..tinggal untuk menyiapkan pastri sahaja...Sambil menggentel karipap aku menyiapkan pack lunch untuk anak-anak..menu mereka hari ni..nugget bakar..he..he..he...Sorilah anak-anak..ibu busy betul hari ni..
Pukul 8 pagi selesai 100 pcs karipap tunggu untuk digoreng jer..Jam 12 nanti. Terpaksa bersiap-siap untuk menghantar toqi dan saidi ke sekolah..kat UK ni..anak-anak below 10 tahun perlu dihantar oleh ibubapa ke sekolah..
Pastu balik sekolah, 3 Mak Dara start Kelas memasak Nasi Dagang Stail Trengganu... resepi ikut Buku Selera Timur - Chef Norazilina..buku ni dihadiahkan oleh sahabatku Hadina, KKLW sebelum aku menjejak kaki ke UK 3 tahun yang lalu...Terima kasih Dina...kerana buku yang ko bagi ni..dah banyak berjasa padaku..at least kalu aku teringin makan masakan pantai timur semuanya ada kat sini.
Hanya ini jer Nasi Dagang yang tinggal...
Amboii...sempat lagi snap gambo nasi dagang tu ekk. Nampaknya aku kena curi ler ko punya gambo tu...hehehe boleh kan.
ReplyDeleteMemang sedap kan nasi dagang tu, kena buat next week lagi lerr nak gayanya.
Thank you sifu, next time boleh ajar resepi lain plak :-)
dah petang baru teringat nak ambik gambar...nasi pun dah tinggal sikit..tp ok juga..cukup set...
ReplyDeleteNext time ko pulak ajar kat Mas..aku tolong tengok jer..
Sett...
ReplyDeleteTapi takut plak jadi nasi kukus yang lain.. :-)