Bahan-bahannya:
Bahan A:
16 oz mentega golden churn - blh guna buttercup
2 gelas gula - (kurangkan 1 cwn...untuk kurangkan manis)
2 s/k esen vanila
Bahan B:
10 biji telur
1 tin susu pekat manis
2 gelas biskut marie - dihancurkan
1 gelas tepung hong kong
1 s/k soda bikarbonat
1 gelas horlicks
Bahan C:
Pewarna hijau , kuning
12 bungkus haw flakes
Cara-caranya:
1. Pukul bahan A hingga kembang dan menjadi putih
2. Pukul bahan B berasingan, telur dipukul hingga kembang....baru dimasukkan bahan lain mengikut turutan.
3. Satukan bahan A & B dan dikacau rata.Masukkan biskut marie yg telah dihancurkan berserta soda bikarbonat.
4. Bahagikan adunan kpd 2 bahagian, satu diwarnakan kuning , yg satu lagi diwarnakan hijau.
5. Sediakan loyang 8x8 @ 7x7 juga boleh.Sapukan sedikit butter, kertas minyak mengikut saiz loyang, barulah taburkan sedikit tepung ditepi loyang, utk mengelak dr melekat.
No comments:
Post a Comment